Indahnya Ciptaan...


Selesai kerja di KT, my Bro nak berjalan ke Taman Tamadun Islam yg tepi masjid Kristal tu tapi sebab tak pernah sampai sebelum ni tak sangka memang dekat betul. Dari luar dah nampak banyak bangunan cantik rasa teruja sedikit la. Sampai depan pintu masuk rupanya kena bayar..cess. RM15 dia hentam...hmmmm nak masuk ke tak mau..? Dah alang-alang sampai so masuk la jugak.


Nak masuk ada passport (macam airport pulaks). Passport ni bertujuan kalau next time datang balik boleh dapat diskaun..(aku nak datang balik ka??). Dan kalau ada kawan-kawan, family nak datang boleh guna passport ni dan dia orang boleh dapat diskaun...aahaa!!


Dalam tu semua replika masjid dari kebanyakan bahagian dunia. Agak kagum sebenarnya bila tengok ciptaan rumah Allah yang begitu indah. Ini baru replika jer kalau dapat tengok yang betul punya...?

@_^ should plan to visit one of the mosque in future

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

IN said...

Dulu pernah lalu, tapi tak jenguk..
nyesal gak, sebab dah alang2..
dah sampai sane, meti besh tembak2 gambar kan :)

DyaNz said...

Aah..bila tngkap guna kamera canggeh lagi caantek. Senibina dia sangat mengkagumkan..

Post a Comment

Comment plz