Betulkah kalau berpatah balik dalam perjalanan akan bernaseb kurang baik..??

Betul kah ? Kalau dipikirkan macam tak logik sebab ni kan semua qada' dan qadar. Tapi memang selalu terjadi pon pada aku.

Kes 1 :
Di JB, time tu ada keja kat site. Dah keluar bilik hotel nak keja malam tiba-tiba teringat tak ambil air minuman sebab air dah isi dah. So, patah balik ke bilik ambil air tu.

Lepas tu sampai kat opis, bukak je pintu kereta, botol air tu tergolek-golek jatuh dan terus masuk dalam longkang..huhu.

Kes 2:
Nak pegi keja dah kunci pintu rumah tiba-tiba teringat nak minum Vitagen. So, patah balik ambik daqlam peti ais.Bukak la sket penutup die. Nak minum abes tapi bas sampai so bawak la naek atas bas.

Samapai je bus stop, kena jalan jauh gaks nak sampai ke opis tu sambil tangan nih pegang lagi vitagen. Entah macam mana tangan yang pegang botol tu terlanggar besi tepi jalan dan vitagen tu terpelanting dan bergolek atas longkang..huhu.

Dalam kedua-dua kes ni resultnya sama...aku tak dapat apa-apa.

p/s : orang lain macam mana?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sandwich tElur

Semalam aku pegi lepaks di Bangi Kopitiam. Dah selalu singgah sini dan dah rasa mcam-macam makanan dia. Tapi semalam ada lain sket menu dia. Bukan sebab rasa tapi cara olahan makanan tu.

Layan ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jadual Belajar Helmi




Di atas ialah jadual waktu belajar seorang pelajar form 1 yang dibuat oleh kakak yg baek hati. Asalnya jadual ni ditulis dengan sempurna denagn tulisan pensel sahaja.

Walaubagaimanapun, dengan kebijaksanaan dan kreativiti pelajar ini dia telah menokok tambah sesuka hati dia terhadap jadual ini.

Ini la budak yang 'cerdik' ni...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kiRa-kiRa hari

Wow minggu ni dah berlalu..cepat betul..DyaNz tak sedar lansung pon..tiap2 ari pegi Cyber dari matahari cerah sampai nampak bulan...petang semalam was the final moment utk kerja di Cyber...mmg agak lama jugak dan berdebar juga sebab nak kena tahu result berhempas pulas selama seminggu...(sebenarnye orng lain yg buat keja..,hehehe).

So, akhir minggu ni sgt dinantikan...planning lama dah...ada 2 benda sebenarnya...tapi kena siapkan kerja yg banyak dulu..huhu...nnt x sedap ati kalau tinggalkan keja x siap...

Sekarang dah kena start buat preparation..apa yg perlu ada...??

  1. Beg baju..of course laa kalo x nnt x berbaju lak..
  2. Kasut crocks pasar malam pntai dalam...senang nak jalan kalo ujan pon x kesah
  3. Baju n seluar yg sedap pakai...x tebal sngt x nipis sagt
  4. Duet...nk shoppin' sket nnt...ehehe
  5. Swim suit..kalo2 nk maen air nnt
  6. Berus gigi..
Apa lagi ek...?

p/s : weekeNd nak dengar Melodi Cinta laa..;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tHe Battle Protocol

Dear frenz...please view this nice vid. So classic....^_@


video

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 Step forward..


Semalam kenyang gilerr dapat makan ikan paten masak tempoyak..wow sedap menjilat jari. tQ Naps dan keluarga sebab bagi kami makan sedap...at least merasa makan ikan paten versi Temerloh.

Naps dah jadi tunangan orang semalam..so maksudnya dia dah lepas 1 fasa dalam hidup...dan tepiker lak DyaNz bila lagi...?? hmmmm....(termenung panjanggg).







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selingan : Bintang Karok CID

Ya...sekarang ada macam-macam pertandingan realiti. Semua nak jadi popular. Kadang-kadang bila tengok audition kat tv dah tau awal2 dah memang x de rupe penyanyi pon tapi tak malu gak nak cuba nyanyi. Ada yg jenis x boleh terima kenlyataan tu tetap jugak nak bertempek kat situ merayu nak nyanyi sekali lagi alasan tadi terlampau nervous la, terlupa lirik la, sakit tekak la..semua tu typical la..huh. Ada yg sampai banjir kat situ sampai cerita betapa susahnyer hidup nak bela keluarga kalau dapat peluang. Hmmm...maksudnye rezeki tak ada kat situ la. Try la cari kat mana-mana. Dunia ni kan luas. Kalau dapat pon takot tak berkat je nak bagi mak bapak makan. Bila dah dapat 2nd chance tu tetap gak tak sedap...huhu wastin' my time beb.

Ok. Tak mau merepek panjang-panjang, cuba dengar ni.


video




video




video

Ok, sape agaknyer yang boley menang...?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Family Fun Day eVer

Tadi cik amie tanya apa yg DyaNz bakar ek...? Agaknyer apa yg cik Amie ni piker...hmmmmm

Apa agaknyer ek...teka la sendiri...ahaha (gelak jahat sambil pejam mata @_@)

Kalau nak tau event ni buat kat Kem Herba Sg Congkak. Memang tempat tu sempoi laa. Sejuk dan nyaman. Memang sesuai sangat la untuk siapa2 yg nak lari dari hiruk pikuk bandar.

p/s : Team family day yg sempoi sangats..glad to know u all..thanks for giving me to be part of this team...jum karok ...yay *_*



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Family Day eVerr



Weekend yg memang full..tersangat full DyaNz boleh katakan..
Actually baru lepas demam tapi dah kena mengerah kudrat nih juz utk menjayakan event yg mmg 1st time nak dijayakan.
Ye laa kalau tak jadi nanti ada yang tak puas ati kat belakang...#teettt***

Preparation dah start dari tahun lepas lagi..tapi disebabkan bermacam-macam cabaran yang terpaksa diharungi...so tahun ni la nampak gayanya.

Ari jumaat ialah hari yg paling berdebar sebab nak kena prepare semua...eventnyer hari Sabtu. Kena make sure semua ada. Tempat parking, kawasan bermain, barang-barang permainan, lagu tema semangat, fasiliti tempat tu. Malam tu jugak la print signboard untuk sesapa yg tak pernah sampai tapi rasenyer ramai jugak yg terlepass simpang sign board tu...huhu.

Petang tu jugak kitaorang practise maen game tuu sampai magreb...mmg besttttt gilerrrr. Ye la lepas penat sebab masa nak datang tu punya la jauhh gilerr rase. Nak kena jumpa balai polis la nak kena jumpa masjid batu 14 la. Tapi ok la try bnda baru kalau tak sampai bile pon tak akan sampai.

Dah malam pon, nak balik laa tapi perut lapar so singgah makan dulu. Tak sabar nak tunggu hari esok!!!

Tengok ni dulu...heheh


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HaRi Minggu..

Hari minggu selalu buat apa..?
Selalu orang lain akan rileks kat rumah sebab dah penat bekerja 7 hari 24 jam.

Tapi DyaNz tak ingat bila DyaNz dok kat rumah hari ahad atau sabtu. Sebab memang akan keluar jer.

Weekend aritu...keluar lagiii...tu la kerja DyaNz.

Apa DyaNz buat ek...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS