Panggilan Pulau

Dah 2 minggu balik dari pulau tu..DyaNz tak share lagi kan pengalaman kat sana kat korang? AaHa!!! ni la nak citer nih...


Malam gerak kol 10.30 naek bas 2 tingkat kat stesen Putra..1st time naek bas 2 tingkat.. EXCITEDnyerr tapi dapat duduk kat bawah..rupenye nak pegi KT 7 jam nek bas..so DyaNz ada prob sket nih selain tak nampak apa2 sebab tingkap tinggi sangat ada 1 lagi,

TOILET!!!...selalu naek kereta boleh stop mana2 tapi sekang naek bas la..2x je stop pegi toilet.huhu. Kol 5.30am sampai KT, waktu tu ujan lebat jugak la..lepak masjid solat subuh..breakfast nasi dagang, kuih keramat and teh o suam..nak milo dah abes kat kedai tu..sempat tengok van langgar orang lintas jalan..orang tu bangun dan terus jalan, driver van tak turun dari van pun terus blah macam tu..

Kitaorang naek bas 1 jam ke jeti..sempat tido..kat jeti ramai sangat orang mostly Chinese..naek bot 1 jam lagi ke pulau...panjang betul perjalanan ni baru sampai...ish ish..sempat mabuk laut sekejap lepas tu sambung tido la balik..bila dah sampai orang sana bagi amanat sket..dan yang DyaNz paling ingat:

* Shark kat pulau ni semua vegetarian
* Bagi sesiapa yang power glasses 300 ke atas kena sewa special mask..kalau tak nanti ikan kecik nampak macam ikan besar..ikan besar nampak macam ikan kecik


Hyeee...i am Shark


Dah kenyang lunch terus masuk bilik nak siap-siap untuk first time snorkelling nih...Yaayy!! macam mana rasanyer ek..berjaya ke tak nih..boleh ke ni...betul ke kena pegi ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Besday Cik Amie

Hari ini dengan big hearty nak wish Heppi Besday Cik Amie
semoga murah rezeki selalu yerr
jangan nakal-nakal ek @_^

Dah lama DyaNz tak update blog tak sempat la..bizi la..sejak balik dari cuti aritu memang berlambak keja kat opis..lepastu kena pegi kursus la..kerja malam la..

Banyak yang nak ditulis..banyak yang nak diceritakan...banyak jugak yang nak dihebah kan @_^...tapi kena sabar..jangan kelam kabut ek..

Kalau buat kerja terburu-buru nih tak elok la..kena la planning dulu..step by step..tapi jangan la plan je memanjang tapi tak nampak hasil pun..so, pepatah dulu-dulu 'biar lambat asal selamat' dah tak boleh guna la..

Sebab baru balik dari kursus yang agak semangat nih...DyaNz jadi semangat membara..berkobar...yaayy!!!....ahaaks

I SUPPORT U all yg follow or baca or singgah Konklusi Kabus!!!!

u support DyaNz tak @_^



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apa yang di luar tak sama dengan dalam

Bila sedang rasa tak seronok...badan tiba-tiba rasa tak selesa...adakah badan ni pun tau perasaan yang dialami sekarang ini?...rasa yang memang tak ada rasa...luaran nampak biasa...di dalam sedang sembunyikan rasa supaya tidak kelihatan....kalau la rasa yang di dalam ini kelihatan mesti orang yang kat luar akan nampak betapa sedihnya yang di dalam ni...dan sekarang badan ni bertambah rasa tak sedap...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.: Off to Redang :.

Lagi 2 hari...apa nak prepare ek...?? Patutnya macam-macam kena buat tapi tetiba Downnn je rasa!!!!!

Gelap...malap...kelam...tak da mood plak rasa...patutnya excited tapi rasa macam malas...benci...sedih...huhu rasa nak nangis pun ada...

Esok kena masuk opis..baru ingat nak keja malam tapi bos tak kasi plakss..lagi menambahkan mood yang tak berapa nak best nih...

Tak pa la DyaNz..nanti cuba la lagi...baru je aritu ada member opis tegur DyaNz ceria jer nampak..senang hati...gembira...esok nak buat muka yang sama kah? Dah la ada member yang suka buat muka jer tetiba takkan DyaNz nak join the club kot..

Susah kan sebenarnya bagi yang susah...orang lain tu tengok senang jek...kenapa la Dyanz yang rasa susah...bagi yang susah lah asyik dipaksa...siapa yang tak nak senang??...semua nak...bila dah senang orang keliling pun tersenyum riang...DyaNz tak minta susah pun...bukannya DyaNz tak nak senang tapi makin hari makin susah plak rase..makin sukar dan jauh...

@_^ Rasa nak makan banyak-banyak bila tak da mood


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nota Cinta 1

Cinta itu sentiasa ada..cuma kita yang perlu semarakkannya...


video
@_^ DyaNz copy paste dari youtube...mycoffeeperfectmate

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

See you in Brazil...next 4 years!!!

Malam tadi tersengguk-sengguk gak sementara menunggu 2.30am...bila dah start memang terlelap je pun...tak tau la kenapa mata ni tak leh nak bukak bulat-bulat...dulu-dulu masa muda-muda bersemangat dan bertenaga...boleh tunggu tiap-tiap malam depan tv...

Masa tu form 5 tahun 2002...Korea n Japan jadi tuan rumah World Cup...aku dan beberapa geng yang suka main-main ni memang minat sangat bola...time tu aku minat gilerr France sebab ada mamat hensem ni nama dia David Trezeguet main untuk kelab Juventus...kat hostel setiap jumaat kena baca yasiin kat masjid before study hour...buruk perangai kitaorang nih...tak abes lagi diorang baca kitaorang dah abes...dengan bertelekung berlari 100m ke bilik tv...memang laju giler time tu lari sampai terbang telekung...France punya pasal kitaorang sanggup...ahaha

hensemnyerr Abang David...

Ada satu malam nak tengok repeat England lawan sebab siang tak boleh tengok tv...repeat pulak time 12 malam ke atas...of course tak boleh tengok tv...bilik tv tak kunci tapi grill kat tangga kunci...tak boleh nak turun...kitaorang pun guna cara alternatif...lompat dari dinding tangga...berpeluh gak nak lompat tu takut salah lompat...dah selesai lompat dengan berjaya...gi tengok tv dalam gelap senyap-senyap...ehehe

Kitaorang suka buat warden benci kitaorang...ahakss...selalu terjerit-jerit bila goal...lepas tu warden berlari turun ke bilik tv dan halau kitaorang...agaknya sebab tak kawenlagi kot cikgu tu...tu yg asik nak jegil mata jek...rasa nak minta maap semula la kalo jumpa balik warden tu...huhu

Kalo musim bola la uncle jual suratkhabar akan untung besar...kitaorang beli semua jenis paper yang uncle india tu ada...setiap hari time rehat kitaorang tunggu kat checkpoint yang uncle tu selalu lalu...once dia melepasi pagar sekolah....dari jauh kitaorang dah tahan uncle tu tepi jalan...gambar-gambar team yang diminati akan disimpan elok-elok...time tu internet tak begitu meluas lagi...so Suratkhabar lah sumber yang paling ditunggu...kalau ada orang nak pinjam paper time tu jangan harap la aku nak bagi...ahaha

@_^ Sapin dah selamat menang...Paul selamat ka ?




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Off to JB - update

Selesai jugak kerja di JB. Walau pun duduk 1 malam jer kat sana tapi ada la jugak buat aktiviti mengarut...

Malam 1st sampai di airport pukol 10pm sebab flight delay...huhu...kalau nak tau DyaNz check in sendiri di airport kat kiosk...tak payah beratur di kaunter...so amik teksi terus pergi hotel..tapi ada la plak adik DyaNz nak makan steambot entah apa mimpi malam buta nih...tanya teksi dia pun tak tau...apa la teksi nih...akhirnya singgah kat restoran Singgah Selalu...tak da steambot...kena order benda lain...tengok menu ada ketam masak black pepper...DyaNz order la..tamak punya pasal order 2...bila sampai memang terbeliak jugak bijik mata sebab saiz yang besar dan kena bukak guna besi dia..masalahnya sekarang kitaorang tak pernah makan ketam guna besi tu...kitaorang balun jer janji boleh makan...memang berterabur atas meja tu...tak kira yang kulit ketam terbang lagi...muka, mulut, tudung semua comot...tapi tak kisah yang penting kena abeskan jugak...

Dah check in hotel nak berjalan kat Danga Bay...masa check in tak boleh guna debit card rupanya...DyaNz tak ada credit card so kena bayar cash...dari hotel ke danga bay tak jauh boleh jalan kaki...tapi sebab dah malam...sangat bahaya...dengan budak2 lumba kereta...dengan couple yang duduk senyap2 dalam kereta kat ceruk...dah la tengok semua MELAYU....memalukan laa...apa nak jadi orang Melayu nih...macam benda ni dah selalu agaknya pihak berkuasa pun dah tal larat kot nak tangkap...ramai sangat....kitaorang jalan sket lepastu balik tidor...

Dah pagi naek teksi pergi ofis...dalam tengah hari dah siap...nak pergi makan...jalan kaki dari ofis pergi plaza kotaraya...shopping sket jalan ke JB city square lepakss...dah petang naek teksi ke airport...driver tu ikot jalan jauh nak elak jem kononnyer laa...dapat la tengok stadium Larkin JB..time tu tengah game BAdminton...sampai airport Senai check in sendiri...tunggu flight yang delay jugaks...

Apa yang dapat DyaNz konkusikan...transport awam memang mahal la...naik teksi sangat mahal diaorang cekik kita...dah la isi gas NGV pastu nak cas macam-macam pulak...bila dah midnight lagi caj mencekik...kalau rase drive sndiri ok tak penat...tau jalan...bawak la kereta...kalau rase tak nak berjalan sangat...penat drive jauh...naik la transport awam...

@_^ Siapa menang World Cup ek....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Off to JB...

Esok kena bergerak pergi JB atas urusan kerja..dulu pernah pergi tapi drive...this time DyaNz naik flight...sebab penat laa nak drive...lagipun tinggal sana 1 malam jerr...saja nak buat kerja giler ...nak jadi pengembara ...ehehe

So, mesti la kena prepare barang-barang yang nak dibawa...sebab dah jadi traveller ni mesti kena prepare barang-barang supaya takkan ada apa yang mengacau perjalanan nanti...ye laa kat tempat orang kita kena berjaga-jaga...apa-apa pun boleh jadi...so that why planning is important..!!!


Barang-barang yang DyaNz nak bawak :

1. Beg galas jer since pegi 1 malam dan tak payah check in beg nanti
2. Tiket flight..DyaNz bawak eTicket jer sebab beli online kalau tak sempat print just bawak Booking No jer sebab masa nak check in kat kaunter nanti dia mintak Mykad..
Important !!!

Make sure ic setiap penumpang yang nak naik pun kasi kat kaunter..jangan plak nanti yang si pembeli tiket je bagi ic..yang naik sekali hilang merayau.

Kaunter check in tutup 45 min sebelum flight so kena datang awal...kalau rasa tak bawak beg nak check in boleh check in ticket online or check in kat kiosk tepi airport...

3. Plan nak naik apa ke airport - teksi, bas, kereta. ..DyaNz pilih bas dari KL Sentral..bayar RM9 terus ke LCCT.
3. Pakaian yang cukup...jangan tebal nanti berat
4. Kasut yang selesa..nak berjalan banyak ni..
5. Duit cash secukupnya..tapi jangan bawak banyak sangat..bahaya..kalau guna kad lagi bagus..
6. Yang paling penting !!! Kerja yang nak dibuat nanti !!! kena la bawak bendanya takkan nak datang melenggang...ahakss
7. Contact no Hotel, tempat kerja di tempat tu nanti..kalau jadi apa2 boleh call...
8. Berdoa supaya dipermudah kan kerja dan selamat sepanjang perjalanan pergi dan balik...Amiinnn

@_^



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.: So Sweettt :.

Ada member DyaNz sekang nih sedang berbunga-bunga dalam hati...maklumla dah ada kumbang yang hampir-hampir nak melekat. DyaNz tumpang gembira untuk dia..ehehe..sape dia ni ek...??kalau dia yang baca ni mesti dia sendiri tau kot...ehehe.

Hari ni bertempek luar opis...dah 3 ari sebenarnya start dari jumaat lepas..sampai-sampai je dapat jumpa dia...ingatkan dia dah tak ada dah tapi ada lagi rupanya lagi la suka DyaNz...ari jumaat tu dia ada la sembang-sembang dengan DyaNz seronok dan terperasan plaks ...semalam macam sombong tak nak cakap apa-apa pon...tengok pon tak nak...hari ni makan sekali ....duduk sebelah DyaNz lagii...dia tegur DyaNz dulu...kitaorang sembang-sembang jugak la...seronok sembang2 dengan dia...tapi agaknya DyaNz yang tak reti sembang kot so kitaorang banyak senyap jek...arini DyaNz dah tau asal usul dia....lepas tu dalam opis bila lalu lalang depan bilik DyaNz mesti akan pandang DyaNz...wow sweetnya !!! Kalau la dia ada rasa macam DyaNz.....rasa macam tak nak balik umah rasanya ...

p/s: sweetnyerr dierrr
....??



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.:Chelsea:.


Sekarang pergi mana-mana semua cakap pasal bola..pegi makan kat kedai nasi lemak depan rumah pun orang bercakap pasal bola..kat dalam bas dengar orang kat kerusi belakang bercerita pasal bola..kat opis lagi laa ada jer cerita bola..

DyaNz tak da la minat sangat tapi masa tengah kerja malam diorang bukak skrin besar so layan sekali laa...tengok skil pemain-pemain ni memang best...boleh terleka dibuatnya...patut la soldier2 kat rumah tak tidor malam tengok tv...pastu bangun tengah hari...buruk perangai...huhu

Satu malam dapat mms dari one of the soldier kat rumah..akibat taksub sangat dengan bola kot...ni la jadinya...

Vespa Chelsea

@_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila opis tadak air-cond...lagi!!!


Hari ni dah hari ke-3...opis tadak air cond lagi...masih pakai kipas...tu pon berebut-rebut sebab kipas tak cukup...hari ini tempat aku dapat cilok 1 kipas...walau tak berapa sejuk dapat angin pun jadi laa..bila dah jumaat memang seronok sebab esok dah Sabtu pastu Ahad...ehehe

Ada lagi benda2 cute yang aku dapat snap ari ni bila jalan-jalan cari air...



@_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila opis tiada Air-cond

Tiap-tiap hari masuk opis dengan bestt...sejuk..nyaman..kalau berpeluh pun kejap je..

Tapi, sejak semalam perasaan ini berubah..masuk opis rasa macam masuk sauna..panas..berpeluh..melekit..berkirap setiap masa..ada kipas pun kena curi..huhu

Bila nak ada air cond ni...........!!!!


Kadang-kadang seronok bila tengok whiteboard di setiap meja tu dihias dengan bermacam-macam cenderamata...dah jadi kebiasaan untuk kumpul hiasan ni dan lekat atau gantung di meja...nak pergi ke tempat tu tak tau la bila ada peluang...kiranya cenderamata ni menjadi pembakar semangat la untuk pergi ke sana...satu hari nanti...hehe...ada 2 meja yang macam cantik untuk aku letak dalam entry ni...




@_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS