Jenayah simbah asid - wanita be careful

23 kes simbah asid bermula Februari sampai sekarang (Mei).
Mangsa-mangsanya wanita, gadis, ibu mengandung, kanak-kanak.
Tempatnya, di tepi jalan, tepi bus stop, kawasan lrt, atas motor, dalam kereta pun boleh kena.


Takut kan?


Dalam berita tadi dah keluar lakaran rupa penjenayah. Hopefully cepat la kena tangkap.
Antara tempat yang disyaki Bangsar dan Brickfields...Uishhh dekat dengan tempat kerja nih.
Pakar analisis jenayah cakap jenayah simbah asid ni biasa berlaku hari Jumaat dan Sabtu.
Motif jenayah simbah asid ni mungkin kerana DENDAM.
Menteri Pembangunan Wanita usulkan supaya undang-undang beli asid di Malaysia diperketatkan.


Dah macam cerita CSI, Criminal Minds lak (banyak sangat tengok cerita nih)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

nelly said...

adoi ..takutnya !

NurulHayatiNordin said...

huhu berhati2 la.. semakin riso nak jalan2 kat luar.. :-s

DyaNz said...

Nelly --> mmg menakutkan
Yat --> dah x brani nak naek lrt ke opis sbb slalu blk lamat

Post a Comment

Comment plz