Naik Airbus-330



Airbus-330

Hari ni naik flight MH2504 ke Kuching. Pergi sorang je..sedeynya tak ada boyfrenz teman.
Sebelum ni naik Boeing je tapi hari ni dapat naik kapal besor. 
Pelik jugak kapal besar tapi penumpang siket aje.
Flight pagi dapat breakfast noodle w/ chicken black pepper...$@%!
Bila duduk sorang-sorang mula la suka perhati orang.
Suka usha tengok seorang Pramugara lelaki Airbus-330 ni, tak hensem sangat tapi senyum manis ^_^.
Pramugari Airbus-330 pulak lebih suka menegur orang asing macam chinese n mat salleh.
Kononnya lebih pandai cakap omputih la tu..huh.
Bila boring saja nak melawat toilet Airbus-330..hehe selalunya dah fly teros tido jek.
Whatever!!

Yang penting sampai exchange Setampin siapkan kerja cepat.
Jumpa Mdm Chan yang baik hati dan bergaya sakan...ehemm.
Nasib ada nazri teman buat kerja dan paling penting teman makan.^_^

Suasana malam di Kuching

Tinggal sorang-sorang balik. Makan pun sorang.
Opah dan emak pesan serbuk lada hitam. Kata mereka sedap bila masak..yor la tu.
Lepak tepi waterfront Kuching sambil tunggu nasi goreng pataya bungkus siap.
Harga rm8 tak ingat. McD lagi sedap kot.
Sudah berazam tak nak shoping setiap kali outstation..*_*


Perjalanan balik ke KL

Balik pun naik Airbus-330.
Sebab kali ini depart dalam pukul 11am, dapat lunch.
Lunch dia.....rice + salmon sweet sour
Kenyangggg!!!

Dalam ERL

Duduk sekali dengan seorang boy girl ni dia dari Kuching.
Sempat bersembang dengan dia sepanjang perjalanan tu (ingat nak qada' tidor sebab dalam Airbus-330 tadi tak sempat tidor..huhu)
Ada tanya dia kat mana tempat best makan, rupanya kena pergi pasar Satok baru dapat jumpa makanan macam-macam waktu malam.
Lagi 1 area opposite waterfront tu bila malam baru bernyawa food court dia.
Ok ok.
Dah tau mana nak dapat makanan melayu dan yang penting HALAL.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

syuhaila binti mustafa said...

dtg kuching tak bgtau.. :(

DyaNz said...

owhh...ela kat sana lg ke? ingat dh pindah sini..hehe. x pa nxt time msti cari ela.

amie hani said...

siannyer...nak dtg ngn suami plak pasni ek...cepat2 la menikah...hehe

syuhaila binti mustafa said...

kat cni lg lh diyana.. :P kalo gtau hari tu, leh bw jln2 p tempat mkn yg sedap.. tp tak de lh sedap mana pon.. boleh lh nk mkn.. :P next time mai, roger2 lh ek..
amie: jgn lupa bg kad jemputan awai2 ek... kami jauh di perantauan.. :)

DyaNz said...

Ok ela..nxt time i dtg melawat you..=)
Ami tu pun dh nk dekat dh tuu..

Post a Comment

Comment plz