Chris Medina - What A Word

Siapa Chris Medina? Chris Medina tiba-tiba popular bila menyertai auditon American Idol 10. Di samping suara yang sedap, sebenarnya ada cerita sedih di sebalik senyuman manis jejaka 26 tahun ini.

Chris Medina & Juliana Ramos
Chris Medina telah bersama Juliana Ramos sejak 8 tahun. Dan mereka bertunang selama 2 tahun. Janji Chris Medina kepada tunangnya bahawa mereka akan mengikat tali perkahwinan selepas 2 tahun.

Tragedi mengubah segalanya


2nd October 2009, Julia terlibat dalam kemalangan. Doktor dan Chris Medina sendiri berasa Juliana Ramos tidak ada harapan untuk hidup. Tetapi, 1 1/2 bulan kemudian, Juliana Ramos sedar. Namun, Juliana Ramos mengalami gegaran pada otaknya yang menyebabkan dia hilang upaya, tak boleh bercakap, tak boleh berjalan sendiri.


Kasih seorang kekasih

Lebih menyedihkan, Chris Medina telah rancang akan kahwin dengan Juliana Ramos hanya 2 bulan dari tarikh kemalangan tersebut. Berbekal pepatah pujangga,
" Till Death Do Us Apart" Chris Medina tidak mahu menjadi seorang yang hipokrit.

"what kind a guy would I be if I just walk out when me, she need the most..."
Begitu tulus dan jujurnya hati seorang lelaki. Kecantikan luaran tidak kekal. Kasih sayang dan cinta dari hati yang abadi (ayat novel).

Walaupun tak masuk top 24 American Idol , Chris Medina telah lebih popular sekarang dari bakal juara kerana ketulusannya.


Layan video ni pun boleh mengalir air mata beb.

video

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

amie hani said...

sedihnyer dengar citer ni...diana ko dah jadi jiwang sekarang ni...hehe

DyaNz said...

tak lah. cuma terharu je.

♥yaya budak suka embun♥ said...

sedih gak..kalau lah dapat lelaki yg macam ni..alangkah beruntung nya :)

DyaNz said...

betul yaya, kalau la dapat lelaki yg setia mcm ni..

♥yaya suka embun♥ said...

pinjam entry kamu :)

tq in advance

http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2011/03/aku-rasa-jeles-dengan-juliana-ramos.html

DyaNz said...

x ape. Suka betul kamu dgn dia ek..

nelly said...

ada juga lelaki macam ni kan
T__T

Nurun said...

visit sini jgk lepas terbca ntry ni kt blog blogger lain. nice and touching.

Chegu Zubir said...

nice entry..sedih baca..susah nak cari laki zaman ni macam sekarang kcuali c.z...heheh

gurau jew...

Ingin Belog anda diterjah...setiap entry dikomen????klik sini
Sape Nak Chegu Zubir Terjah?????-Segmen
Update Senarai Peserta Segmen Sape Nak Chegu Zubir Terjah???

im new follower of u

DyaNz said...

Nelly: dlm bayk2 lelaki mmg ada yg macm ni
Nurun: thanks Nurun
C.Z: agak sedih la..C.Z mcm ni jugaks ke..? eheh

Post a Comment

Comment plz