Pelajaran Bermula

1st Lesson

Pelajaran pertama untuk kali ini. Perlu buka semula nota-nota lama. Ingat lagi ke pun ? Maklum lah dah lama sangat tak s2dy @_#. Last sekali pegang rasanya dah nak dekat setahun. Nak potong kain ? nak lukis pola? pun dah lama sangat. Bila difikirkan begitu cepat masa berlalu. Rasa macam baru semalam pergi kelas di Kampung Baru tapi disebabkan cikgu dia tak berapa best saya undur diri. Tak guna nak belajar tapi hati tak ikhlas disebabkan cikgu yang pilih ikut negeri. Berbeza langsung dengan iklan dalam blog kelas jahitan tu yang mana modelnya sentiasa tersenyum tapi realiti sebenar cikgunya 'cengih' memanjang. Langsung tak consider orang baru yang memang tak pernah pegang mesin sebelum ni. (luahan hati yang terbuku dapat diluahkan..huhu). Teringat juga mengupah cikgu datang ke rumah mengajar private selama 2 hari. Terlalu cepat dan tak sempat nak absorb (alasan lagiiii..). Mungkin kena contact semula cikgu Yati untuk belajar lebih. Cikgu Yati sangat bagus sebab sentiasa bagi tips dalam menjahit. Beliau pun sudah berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang jahitan.

Nak mencari mesin ni pun satu hal juga. Begitu susah nak cari kedai yang jual mesin jahit di Kajang ni.

 Gabungkan dengan material ni

Dan juga yang ni

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Puan Tangan Keras said...

Hi Dyanz..saya pun baru belajar. dok tumpang baca2 apa Dyanz blogkan kot2 dpt tambah ilmu. Thanks ya!

DyaNz said...

owh ok thanks cik Puan ;) Cuma kadang-kadang tak sempat sebab bz dgn kerja. Nanti boleh la refer kat blok cik sue. Lagi banyak ilmu yg dia ajar. http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/

Post a Comment

Comment plz