Dongmen

Dongmen terkenal sebagai tempat membeli-belah. Semua kedai adalah tempat 'shopping' bila berada di Dongmen. Terdapat jugak kedai makan dan restoran di Dongmen.

10 malam di Shenzhen, 10 malam jugak pusing Dongmen. Tapi masih jugak rasa tak habis pusing ;p.
Bila dah berjalan dan nampak macam-macam, nafsu ni pun rasa macam nak borong semua. Tambah pulak duit kita lebih separuh duit dia lagi la rasa galak nak membeli.

Masa tu RM100 = CNY 206. =====> murah la jugak kan !!

Tapi ingat!! Kawal nafsu tu...

Cuma ada problem sikit, saiz kat sini kecil dari saiz kat Malaysia. Kalau XL dia kadang-kadang nampak macam S kita pun ada. Skirt, baju maxi banyak dan macam-macam fesyen. Tapi senteng kainnya tak dapat lah saya membelinya.

Lagi satu, bukan di Dongmen saja tapi di semua daerah di Shenzhen ni, mesti kena Tawar Tawar dan Tawar. Kena belajar jadi mulut manis sikit. Mungkin di Dongmen nak dapat harga paling rendah susah sikit sebab harganya dah memang dibuka rendah. Tak salah cuba mana tau dapat murah. Harga murah hati pun suka. Kita happy orang kedai tu pun happy!!!


Ramai orang kan. Waktu ni malam weekdays. Dan setiap malam ramai macam ni. Cuba bayangkan kalau malam minggu.p/s: gambar malam sebab dapat jalan malam-malam je

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Comment plz