Melodi Cinta kita...

Ada member Dyanz namanya Cek Ros...(alaaa.. yg melompat tak ingat tu time konsert KelLy), dia ni tanya ada pegi mana-mana event tak? Hmmm ingatkan balik...aah memang ada pon.


29 Mei aritu pegi tengok Rossa. Walaupon dah lama DyaNz akan cerite jugaks sebab tak ada masa la nak update entry. Kalau nak tau ada macam-macam benda DyaNz buat exactly the same time after tengok Rossa tapi nanti la DyaNz ceriter.

Nak cerita Rossa dulu...

Sampai ke bukit jalil awal dalam pukol 6.30 sebab nak tunggu magreb dulu and makan2 sket sebab tau dalam stadium putra tu makanan mesti jual mahal gilerr. DyaNz dan adik makan berger jer then after magreb tunggu kat luar stadium. Orang dah ramai la jugak sebab kat setiap pintu masuk ada tampal harga tiket yang dibeli.

DyaNz cari la harga tiket yang DyaNz beli. Masalahnya penaja tampal harga-harga tu guna kertas kajang dan lekat guna gam 20sen je kot. Sebelum tu hujan lebat dan berangin siket...of course la terbang merata-rata kertas tu.


Cari punya cari, woww pintu masuk DyaNz kena naek tangga tu...arga murah...berserah je la. Tengok orang beratur panjang atas tangga so dengan yakin kitaorang pon beratur sekali. Dah 10 minit beratur tengok ada orang patah balik, rupanya ada yang kena masuk exit sebelah lain. Dan DyaNz pon jadi antara orang yang kena turun tangga dan naek tangga lagi satu...huhu. Tu la ..laen kali tampal tu bior terang laa...kan dah conpius aku..

Walaupon tangga tak setinggi macam tengok KelLy tu tapi ada 1 lagi masalah bila nak cari tempat duduk. Organiser yang bertugas time tu pon tak sure kat mana location setiap seat bila orang tunjuk tiket...huhu..tak cukup training kot..

Bila dah dapat tempat duduk..naseb baek best jugak view die..tapi ada gak tak best...ada geng-geng indon belakang kitaorang memekak dan melalak sampai DyaNz nak melalak sekali tak dengar...ni yang panas nih...ada orang mencabar kemantapan suara aku nanti..

Show belum start..dapat tengok semua orang yang baru nak masuk...baru nak cari tempat duduk..ada mak cik ni dah 2-3 kali tanya pasal tempat duduk dia...kesian lak aku nengok...

Lampu padam, show start lepas VIP sampai...bunyi muzik orchestra dimainkan..stage begerak keluar...Rossa pakai dress merah keluar nyanyi...lagu apa pun aku tak tau sebab tak hapal pon..



video
Memang comel la Rossa..nyanyi pon best...tapi dia tak menari sangat..sangat bersungguh-sungguh..sangat bersemangat..really enjoying the show..malam tu tukar baju banayk kali gaks...artis jemputan pon ramai..ada Aizat, Ungu , ST12..after setiap kali abes nyanyi Rossa peluk diorang...siott laa...

Yang paling best...performance Permata Seni...budak-budak comel menari, menyanyi dengan Rossa, maen piano...rasa teringin nak maen piano laks..ahaha...Rossa selalu je suh kita orang nyanyi sekali time die tengah nyanyi tapi selalunya dia tak inform dulu la....n part yang die suh follow tu bukan part yang best nak nyanyi...kadang2 tak sedar yang die suh follow sekali...ahaha..tapi bagus la die selalu interact dengan penonton...

Dah abes dah rupenye...penat laa..ngantuks..jum baliks



p/s : makan McD dulu @_^
video

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Comment plz