Mawar Berduri

Hari ini hidop macam biasa la...bangun pagi (naseb baek tak telepas subuh..huhu), pegi keja...(la..la..la kerja), cukup time balik la ...yeehaa!!

Kerja aku dikelilingi lelaki..yer..L.E.L.A.K.I. Rase-rasenyer seronok ke sebenarnya kerja dengan diaorang nih?? Tiap-tiap hari duduk sebelah lelaki, tiap-tiap hari makan sebelah lelaki, tiap-tiap hari bergaduh dengan lelaki, tiap-tiap hari tidur sebelah lelaki...teettttt* yer la meja aku sebelah lelaki kalau aku nak tidor aku lentok je la kepala atas meja aku yang berada di sebelah meja lelaki tadi tu hehehe.

Aku selalu jugak la dibuli hua..hua..hua tapi tak da la sampai kena minum air sabun atau kena tiup mentol lampu sampai menyala. Dibuli macam-macam tu je la. Kadang-kadang tu seronok bila seorang jer Gulrz dalam group ni sebab sentiasa ada orang take care la kononnyerr...tanya dah makan ke belum, tanya berani drive sorang ke tak, selalu diaorang belanja makan, kalau nak pergi mana-mana dengan team tak payah bawak kereta sendiri just tumpang je diaorang (hehe jimat minyak). Tapi, Kadang-kadang tu rasa menyampah bila asyik 'tertinggal' sebab diaorang nih biasa la kan ego tak mau tunjuk kalah depan perempuan...cesss. Aku la terkedek-kedek buat muka tak malu nak ikot atau nak belajar.

Tapi lama-lama aku pun dah terbiasa. Kalau tak mau 'dipijak' kena la berlagak berani depan diaorang kalau ajak lawan kena lawan balik ..huh. Yang penting selamba jer.

Apa-apa pun kena hati-hati dan pandai jaga diri. Ada yang macam buaya ada yang macam ustaz. so, betulkan niat ikhlas untuk bekerja..InsyaAllah diberkati dan dilindungi...Amiinnn =)

p/s: Teringat pak we membe yang namanya Amin


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

amie hani said...

woi apesal ko punyer post banyak unsur2 gatal ni..hahaha

DyaNz said...

post aku dinilai dr perspektif berbeza...lain orng lain la perspektif die...so lain la pemahaman die...

salihah said...

mcm ku kenal jek ayat last skali tu..huhhuhu

The Chameleon Cat said...

ape sebut2 name aku nih? haha

DyaNz said...

Hanya tajuk je amik nama...eheh..nak komisen ka? eheh

Post a Comment

Comment plz